SUP akcija 2

Koliko odšteti za dober sup?

Supanje brez dobre opreme ne bo v veselje nikomur. Veliko bolj verjetno je, da se bomo večino časa posvečali težavam in opravkom z opremo, samemu veslanju pa bomo namenili le nekaj minut, pa še pri tem ne bo veliko uspeha. Smiselno je torej najprej nabaviti dobro opremo, šele nato naskočiti morske valove. Ker pa je oprema draga, se pogosto zastavlja vprašanje, koliko denarja je smiselno nameniti za dober sup.

Najbolj mamljiva je ponudba v nižjem cenovnem razredu, kjer najdemo cenovno ugodne komplete za začetnike. V resnici ti za začetnike niso primerni, saj bodo povzročali preveč preglavic – deske so pogosto s svojimi zmogljivostmi zgolj na meji uporabnosti, vesla pa so težka in okorna, tako da ne dopuščajo dolgotrajnega sproščenega veslanja. To seveda ni kritika vseh ugodnih kompletov, le tistih, ki s svojo ceno in kvaliteto dokazujejo, da so včasih ponudbe res predobre, da bi bile resnične. Govorimo o kompletih, ki po ceni dosegajo le kakšnih sto ali dvesto evrov – od teh ne moremo pričakovati zadovoljstva.

Za dober sup bo treba pobrskati po nekoliko višjem cenovnem razredu. Povsem uporabne deske so na voljo že za kakšnih 400 evrov, še posebej, če velja za SUP akcija. Ravno na ta način je možno od investicije pričakovati kar najboljši izkoristek. SUP akcija poceni tudi dražje deske, ki postanejo s popustom dostopne širšem občinstvu. To pomeni, da cena recimo 400 evrov morda ne pove dovolj o kakovosti deske ali kompleta – če tak sup po redni ceni stane 600 ali 700 evrov, gre že pričakovati izkušnjo, ki je bližje srednjemu cenovnemu in kakovostnemu razredu. V vsakem primeru SUP akcija prinaša nekaj več izbire po dostopni ceni. Za dober začetniški sup bo treba torej odšteti vsaj kakšnih 400 evrov, lahko pa že za to ceno pričakujemo zelo dobro izkušnjo pri uporabi, tudi na dolgi rok.